Rymdnyheternas integritetspolicy för webben

Cookies

Denna webbplats använder liksom många andra webbplatser så kallade cookies. Det är små textsträngar som lagras på din dator för att spara information om dina preferenser till kommande besök, och som gör det möjligt för oss att förstå hur våra besökare använder vår webbsida.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som lagras i din webbläsare. De gör så att information om ditt besök kan lagras, och gör det möjligt för vår webbsida att anonymt känna igen en användare som besökt sidan förut. Cookies kan antingen vara så kallade ”sessionscookies” som raderas efter varje besök, eller ”permanenta cookies” som innebär att de sparas under en längre period.Ingen personlig information samlas in via de cookies vi använder. All information är anonym och cookies kan aldrig skada din dator. Cookies kan antingen vara inställda av Rymdnyheterna, eller av andra vars tjänster vi använder, till exempel Google Analytics.

Vi använder följande typer av cookies:

Reklam- och åter marknadsföringscookies – dessa hjälper oss att göra vår reklam effektivare och därmed mer kostnadseffektiv. I första hand handlar det om cookies skapade av Google Adsense så att de kan ha koll på var och hur de skall placera olika annonser på Rymdnyheternas sida.

Tredjepartscookies – dessa cookies kommer inte från oss utan från de verktyg vi använder, så som Youtube, sociala medier och dylikt. Rymdnyheterna har inte kontroll över dessa cookies och för mer information rekommenderar vi att du besöker de relevanta verktygens webbplatser.

Vad händer om du väljer att stänga av cookies i din webbläsare?
Du kan självklart välja att inte acceptera vår cookiepolicy och blockera lagring av cookies. Då kan vi inte lagra någon information. Detta innebär dock att viss funktionalitet på webbsidan kommer påverkas. Utöver detta kan vi inte heller följa hur våra besökare rör sig på webbsidan vilket gör det svårare för oss att att förbättra vår sida och besökarnas upplevelse.

Hur du gör om du inte godkänner lagringen av cookies
Om du inte vill att cookies ska sparas på din dator kan du avaktivera denna typ av lagring i din webbläsare. Exakt hur detta går till varierar beroende på vilken webbläsare du använder, men instruktioner bör finnas i din webbläsares hjälpavsnitt. Vanligtvis stängs cookies av via någon av menyrubrikerna och alternativet Inställningar/Preferences.

Integritetspolicy

Behandling av personuppgifter, d.v.s. uppgifter som kan knytas till en viss levande person, omfattas av bestämmelserna i personuppgiftslagen (1998:204), ”PuL”. Syftet med PuL är att skydda privatpersoner mot kränkningar av deras personliga integritet.  Enligt PuL får personuppgifter behandlas endast under vissa förutsättningar. Genom att använda Rymdnyheternas webbsida samtycker du till att vi, Rymdnyheterna, behandlar (t.ex. sparar och använder oss av) personuppgifter om dig, i enlighet med PuL och vår beskrivning nedan. Du avgör själv om du vill lämna några uppgifter till oss. Rymdnyheterna kommer inte att använda några personuppgifter som samlas in på denna webbplats för något annat ändamål än det som uttryckligen anges.

Rymdnyheterna kommer aldrig avsiktligt att missbruka, eller tillåta andra att missbruka, personuppgifter som samlas in eller som innehas, och kommer att vidta åtgärder för att se till att dina persondata förvaras säkert.

Rymdnyheterna säljer inte eller vidarebefordrar personliga kontaktuppgifter till någon annan organisation och kommer inte göra det i framtiden utan att fråga dig om du vill delta vid detta specifika tillfälle.

Rymdnyheterna lagrar standardloggfiler på sin webbserver. Dessa loggfiler samlar inte in personuppgifter, utan bara information som hjälper Rymdnyheterna att bedöma användande och användarvänligheten på webbplatsen. Denna information kan inkludera din dators IP-adress. Rymdnyheterna kommer inte att spåra denna IP-adress till dig personligen, inte heller kommer denna information kunna spåras av utomstående.